Sorsolás
Eredmények
Tabella
Góllövők
Csapatok
Szabályok
A fordulókban készült fényképek
 
 
 
 
 
2006 elején történt, hogy "behálóztuk a világot", s remélem minden oldallátogató talál némi érdekességet e lapokon. Ki-ki nyomon követheti a bajnokság eredményeit, latolgathatja az esélyeket. Már megszokottá vált, hogy e honlap léte még érdekesebbé teszi a pályán zajló eseményeket, amelyekről e lehetőségen keresztül is sokan tájékozódhatnak. Természetesen minden meglátást, a honlap tartalmát fejlesztő javaslatot szívesen veszünk. Ne legyetek restek, focizzatok, írjatok!:) > Bla

2019.03.17-18.

epszig

Az Épszigker-Romix győztes csapata

Ami már tény volt, az is maradt :) Az Épszigker- Romix nyerte a bajnokságot, a rájátszás csoportkörében pontveszteség nélkül.
A további sorrend:

2. Build and Job
3. Bowling Center
4. Gyulatel-Törpök
5. Build Dózer
6. Plural FC
7. Danyi Optika
8. Műszol
9. Castrum-Ex
10. Toporgó
11. Oldsmobile
12. HYAB

csecsei

Az Épszigker-Romix a Castrum-EX Kupával

build

A második helyezett Build and Job

bowling

A harmadik helyezett Bowling Center

A negyedik helyezett Gyulatel-Törpök

szadvari szabok szabom
Gólkirály:
Szádvári Gergő, 14 gól
(Bowling Center)
A Torna Játékosa:
Szabó Károly
(Épszigker-Romix)
A Torna Kapusa:
Szabó Milán
(Épszigker-Romix)

2019.03.16.

Kezdjétek lejjeb a vastag betűknél, de ez is fontos: eredményhirdetés az utolsó meccs után egyből, kb. 16:10-kor.

Ez pedig kérés egy szomorú tény kapcsán: a terembajnokság hosszú történetének egyik lelkes csapatszervezője, játékosa, szurkolója, Gulácsi József súlyos betegség után a héten elhunyt. Kérem a csapatokat, emlékezzünk meg róla a mérkőzések előtti rövid néma főhajtással. Köszönöm!


TELJESEN ELCSÉPELT KIJELENTÉS, DE EGY HIBÁT IS JAVÍTANI JOBB KÉSŐN, MINT SOHA ... Szóval, ha még valaki most olvassa az alábbi esélylatolgatást, akkor egy számjegy betoldásával és egy betű javításával a való állapotról értesülhet, (nem úgy mint eddig :(

2019.03.12. javítva pirossal

Rövid esélylatolgatás: az Épszigker-Romix pontszámban még utolérhető, de az egymás elleni eredmény alapján, a Build and Job már nem tudja megelőzni. A jelenleg második helyen álló Build and Jobnak pontot kell szereznie a biztos ezüst éremhez a Gyulatel-Törpök elleni zárómérkőzésen. Ha vereséget szenved a Bowling Center pedig pontot veszít a Build Dózer elleni mérkőzésen, akkor a Törpök az egymás elleni eredmények köszönhetően előznek, övék lesz az ezüst. Ha a Törpök és a Bowling Center is nyer, akkor viszont, mivel hármas körbeverés keletkezik, az erre vonatkozó szabályok értelmében az összes lejátszott mérkőzésen (tehát 10 meccsen) elért gólkülönbség dönt a holtversenyben álló csapatok között. ) 9 forduló után így áll a szóban forgó három csapat: Build and Job + 21, Gyulatel-Törpök +19, Bowling Center + 5.  Ez egyúttal a jelenlegi sorrend is a tabellán, hogy ez megváltozzon, a Törpöknek két gólos győzelmet kellene aratniuk a Build and Job ellen, illetve a Bowling Centernek nem ártana tizenhét találattal felülmúlnia a Build Dózert. Akadnak tehát még nyitott kérdések, és ki tudja, a labda továbbra is gömbölyű :)

A legjobb középmezőnybeli helyezésért (7. hely) zajló sorozatban a Műszol a Danyi Optika elleni győzelem esetén megelőzheti a jelenleg vezető ellenfelet. Minden más eredmény a Danyi Optika 7. helyezését jelenti. Ha a Műszol döntetlent játszik és az Oldsmobile nyer a Toporgó ellen, akkor a gólkülönbségek összevetése dönt a helyezésekről, a Műszol veresége esetén viszont még előzhet az Oldsmobile. Ilyesmik történhetnek..


2019.03.10.

Egy fordulóval a bajnokság befejezése előtt kiteljesedett a mezőny: legalább egy győzelmet aratott minden résztvevő csapat.

A nap első mérkőzésén a 7-12. helyezésért folytatott versengésben a HYAB eddig nyeretlen gárdája gyorsan hátrányba került a Toporgó ellen, de az egyenlítést követően beindult a gólgyártás, a félidei pihenőre megnyugtató eredménnyel mehettek. A második játékrészben a kevesebb gól ellenére is élvezetes játék folyt, a HYAB ötgólos különbséggel is megérdemelten nyert. A csoport legjobb helyezéséért az eddig élen álló csapatok játszottak egymás ellen. Az állandó kapusát nélkülözni kénytelen Oldsmobile a szokásos elánnal vetette magát a küzdelembe, a szintén az utolsó pillanatokig hajtani képes Danyi Optika ellen. Mindkét kapu előtt számos gólhelyzet alakult ki, a győztes találatot viszont az optikusok érték el, így továbbra is esélyesei a hetedik hely megtartásának. Ehhez viszont a zárófordulóban legalább egy pontot kell majd szerezniük a Castrum-ex-szel nagyot meccselő Műszol ellen. Az azonos pontszámmal álló két csapat jó arányban használta ki adódó lehetőségeit, a kapu előtt egy csipetnyit határozottabb Műszol végül egy góllal jobbnak bizonyult, megőrizve ezzel esélyét, hogy ki-ki meccset játszhasson, és a középmezőny élén végezzen.

Az 1-6. helyért zajló délutáni meccseken először a pontveszteség nélkül álló Épszigker-Romix lépett pályára a papíron esélytelenebbnek tűnő Build Dózer ellen. Ennek megfelelően a listavezető gyors vezető gólja nem is keltett meglepetést, de a folytatásban a fiatal játékosokból álló dózerosok szívós védekezésükkel igencsak megnehezítették az ellenfél dolgát, sőt olykor komoly bravúrokra is késztették az Épszigker kapusát. A kapusteljesítménynek és az ellenfél szívósságának is köszönhetően jó iramú, érdekes mérkőzés alakult ki, az egyenlítés és az előny növelése is folyamatosan benne volt a játékban. Végül az utóbbi következett be, az Épszigker-Romix kétgólos sikere egyúttal azt is jelenti, hogy az utolsó forduló eredményeitől függetlenül négy év után ismét az élen végez. Az ezüst és bronzéremért viszont még nagy csata várható az utolsó játéknapon is, ehhez kellett a Gyulatel-Törpök egygólos sikere a csere nélkül is nagyon nagyot küzdő Plural FC ellen, amelynek játékosai kétgólos hátrány után kétszer is egyenlítettek, de végül a hosszabb cserepad döntőnek bizonyult. A nap utolsó mérkőzésén az első félidőben egyenlő erők küzdelmét láthatták az ismét szép számmal jelenlevő nézők. A Bowling Center betegség miatt kénytelen volt nélkülözni a gólszerzők listáját vezető játékosát, ezért támadásai kevésbé voltak hatékonyak a megszokottnál. Az ellenfél Build and Job sem igazán bővelkedett helyzetekben, a félidei döntetlen igazságos volt. A második játékrészben viszont a fellazuló bowlingos védelemmel szemben ügyesen kontráztak a Build and Job játékosai, a játékrész közepére háromgólos előnyre tettek szert. Az ellenfél ennek ellenére nem zuhant össze, egy rövid ideig még az egyenlítés sem tűnt elérhetetlennek, de ezen a délutánon a kontrajáték volt a célravezető eszköz, a felzárkózás helyett a meccs végére a Build and Job négy találatra növelte előnyét. Az utóbbi két mérkőzés eredményei azt jelentik, hogy még három csapat is megszerezheti a második helyet, mindegyiknek a maga kezében van a sorsa.


2019.03.08.

A rájátszás harmadik fordulójában a végső győzelem szempontjából is fontos mérkőzésekre került sor, az eredmények ismeretében, talán nem túlzás kijelenteni, hogy a legfontosabb kérdéskörben döntő előrelépés történt. Ezen a játéknapon került sorra ugyanis az eddig két győzelmet arató Épszigker-Romix és a hárompontos Gyulatel-Törpök összecsapására. A meccs az előző évi döntő visszavágójának is tekinthető, akkor a Gyulatel-Törpök gárdája ünnepelhette a sikert. Az Épszigker-Romix azzal a tudattal léphetett pályára, hogy, ha nyer, akkor a papíron legerősebb mindhárom ellenfelét legyőzve szinte biztosan megnyeri a küzdelemsorozatot. A csapat elszántsága már a játékos-létszámon és meglátszott, mindenki ott volt és pályára is lépett a nevezettek közül. Élénk iramú, lüktető játék folyt az első félidőben, mindkét kapu előtt szép számmal adódtak gólszerzési lehetőségek, de találatot csak az Épszigker szemfüles csatára ért el. A második játékrészben fokozta az iramot a hátrányban lévő Gyulatel, de képtelenek voltak túljárni az ismét bravúrok sokaságát bemutató épszigkeres kapus eszén. És, ahogy az lenni szokott, a kimaradt helyzetek után ismét az ellenfél talált kapuba, a jókor, jó helyen tartózkodó csatárának duplázásával. A meccs utolsó perceiben sikerült ugyan bevinni a szépítő találatot, de már sem igazi lendület, sem pedig idő nem volt az egyenlítés kiharcolására. Az Épszigker győzelme azt jelenti, hogy a hátra lévő két, papírforma szerint gyengébb ellenfelek elleni mérkőzésén, ha legalább az egyiket megnyeri, úgy 2014 után ismét elnyeri a Castrum-ex kupát, egyúttal megszakad a Törpök hároméves győzelmi sorozata.

A felső ág további meccsein is sok izgalmas történést láthatott a közönség, a Build and Job és a Build Dózer összecsapásán például már 20 másodpercnyi játék után a dózeresek kapujába került a labda, az utolsó, győztes találattal végződő támadás pedig ugyanennyi idővel a meccs vége előtt indult. A két időpont között még kilencszer(!) rezdültek a hálók, a csapatok felváltva vezettek, végül az esélyesebb Build and Job könyvelhette el a három pontot. Derekasan küzdött a csere nélkül felálló Plural FC a Bowling Center ellen, de az erőnléti és technikai fölény egyértelműen a bowlingosok felé billentette a mérleg nyelvét, győzelmük egy pillanatig sem nem forgott veszélyben.

A 7-12. helyért zajló meccseken is nagy volt a hajtás, a Castrum-ex az Oldsmobile elleni nagy csatában osztozott meg a pontokon, miként a tabellát vezető Danyi Optika is a múlt heti győzelmén fellelkesült Toporgó ellen. Ez utóbbi meccsen felváltva vezettek a csapatok, a négy- négy szerzett gól azt bizonyítja, hogy egyik csapat sem adta fel a küzdelmet, amikor rövidebb-hosszabb ideig hátrányba került. A múlt héten utolsó pillanatokban vereséget szenvedő Műszol a meglepetésre eddig győzelem nélkül álló HYAB-bal találkozott. A kiegyenlített első félidő után a műszolosok lelték meg góllövő cipőjüket, háromgólos sikerük azt jelenti, hogy ellenfelüknek már csak két meccse maradt, hogy legalább egyszer győztesen hagyják el a pályát.

2019.03.03.

A nyolcadik forduló eredményei, tabella, gollóvők listája frissítve a vonatkozó menüpontok alatt.

2019.02.30.

FIGYELEM! Egy mérkőzést (Danyi Optika - Toporgó) a csapatok kérésére áthelyeztünk 16 órára. Így a délelőtti program 11 órától kezdődik, a csarnok kb. 10:30-tól lesz nyitva!

A bajnokság hetedik fordulójában, avagy a végső győzelemért zajló másodikban, máris beigazolódni látszik az előzetes várakozás, miszerint a mezőny kiegyensúlyozottságára való tekintettel az előző fordulóban vesztes csapatokból több is győztesen hagyja el a pályát az újabb mérkőzése után. Az egész mezőnyben mindössze két csapat tudott az előző fordulóhoz hasonlóan nyerni, a bajnoki címért versengő csoportban az Épszigker-Romix, az alsóházban a Danyi Optika. A 7-12. helyért zajló mérkőzések délelőtti idősávja néha megritkítja a csapatok játékosainak létszámát, így járt ezúttal a Castrum-Ex is, a több cserével felálló Danyi Optikával a játék egyik elemében sem tudott lépést tartani, nagyarányú vereség lett a vége. Természetesen ezzel együtt a danyisok csatársorának teljesítménye elismerésre méltó. Végeredményét tekintve jóval szorosabb mérkőzés volt a Toporgó - Műszol, ráadásul a meccs utolsó negyede drámai fordulatokban is bővelkedett. A Műszol jól kezdett, de az ellenfélnek sikerült tartani a lépést, a félidő így döntetlennel zárult. A második játékrészben jól sáfárkodott helyzeteivel a Műszol, a meccs utolsó negyedére kétgólos előnyre tett szert. A harmadik toporgós találat viszont felvillanyozta az eddig még pontot sem szerző csapat játékosait, lelkesedésük előbb az egyenlítést hozta magával, majd tényleg szinte az utolsó utáni pillanatban a győztes találatot is sikerült bepréselniük, ezzel megfordítva a mérkőzés állását és begyűjtve egyúttal első pontjaikat. Erre mondják a fociban (is), hogy jobb későn, mint soha. Hasonlóan küzdelmes volt az Oldsmobile - HYAB összecsapás is, némi meglepetésre az "öregek" gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, amit komoly erőfeszítések árán tudott csak kiegyenlíteni az ellenfél a második játékrész derekára. A győztes találatot végül a pályán kívülről és pályán is nehezen értelmezhető szituáció után az Oldsmobile szerezte meg, a játék összképe alapján a döntetlen talán igazságosabb lett volna.

A bajnoki győzelemért folyó versengésben először a rájátszás első körében ellentétes előjelű meglepetést szerző csapatok találkoztak, a vereséggel indító Gyulatel-Törpök és a szerencsés győzelmet arató Build Dózer. Az első játékrészben mindkettő tartotta előző heti formáját, a törpök hadilábon álltak a lövésekkel, a dózeresek pedig jól kontrollálták a kapujuk előtti területet. A második félidőre viszont a több cserelehetőségből is fakadó jobb kondíciónak köszönhetően a Gyulatel játékosai megtalálták a réseket, végül három gólos sikerrel javítottak helyezésükön. A Build and Job is vesztesen hagyta el múlt héten a pályát, ezúttal a szintén csalódott Plural FC ellen kellett visszatalálni a csoportkörben megszokott eredményes játékhoz. Némi pikantériát adott a mérkőzésnek, hogy a két csapat előző találkozóján nagy meglepetésre a Plural simán begyűjtötte a három pontot. Most viszont nem sikerült az újabb bravúr, gyakorlatilag az első percektől fogva egyértelmű volt, hogy a Build and Job hatékonyabban veti latba játékosainak képességeit. Az első forduló két győztes gárdája találkozott a nap utolsó meccsén, és amint az várható volt izgalmas, magas színvonalú összecsapást láthatott a közönség. Az Épszigker-Romix némiképp több helyzetet dolgozott ki mint a Bowling Center, és kombinatívabb játékának köszönhetően kettőt is gólra váltott. A játék képéhez hozzátartozik, hogy mindkét kapus igen jó napot fogott ki, főleg nekik köszönhető, hogy elmaradt a gólzápor. A bowlingosok szorgalma végül eredményezett egy némiképp szerencsés találatot, de az ellenfél harmadik gólja után már nem volt reális esély az egyenlítésre sem.

2019.02.24.

A hetedik forduló eredményei, tabella, gollóvők listája frissítve a vonatkozó menüpontok alatt.

2019.02.22.

A sorsolás szeszélye folytán a Castrum-Ex bajnokság hatodik fordulójában az 1-6. helyért folyó küzdelmek között két olyan mérkőzésre is sor került, amelyeken az ellenfelek már az alap csoportkör során is találkoztak.

A Build and Job a második fordulóban - némi meglepetésre - bizonyult jobbnak az Épszigker-Romixnál, míg a Gyulatel-Törpök a másik csoport nyitó fordulójában verte a Bowling Center együttesét. Most tehát ugyanez volt a párosítás, az alapszakaszhoz képest annyi különbséggel, hogy a két akkori győztes végül csoportja élén végzett, a Gyulatel-Törpök ráadásul hibátlan mérleggel. Nem kérdés, hogy a visszavágás lehetősége plusz motivációt jelenthetett, az Épszigker-Romix játéka is ezt bizonyította: nagyon megszervezte a védekezését, kevés kibontakozási lehetőséget hagyva a Build and Job támadóinak. A küzdelmes első félidőt minimális előnnyel zárták, a második játékrészben hasonlóan biztos hátsó alakzatra támaszkodva viszont újabb két lehetőségüket használták ki, a játék összképe alapján megérdemelt a sikeres visszavágás. Szintén küzdelmes, jó mérkőzés kerekedett a Gyulatel-Törpök - Bowling Center összecsapásából. Majdnem a gólvonalig kijátszott helyzetből szereztek vezetést a bowlingosok, a Gyulatel gépezete viszont nagyon nem úgy működött, mint az előző találkozóin, átadásaik rendre pontatlanra sikerültek, és, ha el is jutottak tiszta lövőhelyzetekig, akkor rendszerint alig találták el a kaput. Ha mégis, akkor az egyébként nagyon jó napot kifogó bowlingos kapus állta a labda útját, és ahogy az már lenni szokott, a kihagyott lehetőségek közepette egy szépen végigvezetett támadás végén növelte előnyét az ellenfél. Amikor egy távoli lövéssel még sikerült a törpöknek meglepni az ellenfél kapusát, felcsillant a remény az egyenlítésre, de a pontatlanság lényegében nem változott, a Bowling Center támadói pedig kevesebb lehetőségükkel is jól gazdálkodtak, harmadik találatuk lezárta a mérkőzést, szintén sikeresen vágtak vissza. A "felsőházi" csoport harmadik mérkőzésén vagy három meccsre elegendő helyzetet dolgozott ki és puskázott el a papíron esélyesebbnek vélt Plural FC a mindössze egy győzelemmel és két döntetlennel a hat közé jutó Build Dózer ellen. Ez természetesen a kispályás fociban is nagy dőreség, meg is született a nap meglepetése, persze nem érdemtelenül, hiszen a "dózerosok" az eddig is megszokott lelkesedéssel játszottak.

A 7-12. helyért zajló további három mérkőzésen is izgalmas meccseket játszottak a csapatok, a Műszol és az Oldsmobile igazságosnak mondható pontosztozkodással jött le a pályáról, míg a Danyi Optika elsősorban nagyon jó helyzetkihasználásával fektette két vállra a mezőnyben egyébként egyenrangú HYAB legénységét. A Toporgónak nem sikerült kilépnie eddigi szerepköréből, igaz az első félidőben teljesen partiban volt a Castrum-Ex-szel, de a második játékrészben már nem tudott komoly ellenállást kifejteni a helyzetek sokaságát nagyszerűen értékesítő ellenféllel szemben.


2019.02.18.

Megkezdődött a végső sorrendért zajló sorozat, eredmények, tabella, gollóvők listája a vonatkozó menüpontok alatt.

2019.02.12.

A bajnokság alap csoportkörének zárónapján kialakult a csoportokon belüli végső sorrend. A továbbjutást illetően matematikailag még számos lehetőség volt, de összességében elmondható, hogy a papírforma érvényesült a mérkőzések majd´ mindegyikén.

Az A csoportban az Épszigker-Romix csak akkor kerülhetett volna bizonytalan helyzetbe, ha kikap az addig pontot sem szerző Toporgótól. Ez nem történt meg, sőt az épszigkeresek magabiztosan fektették két vállra az egyébként mindig töretlen hittel játszó ellenfelet. Amikor a Danyi Optika - Oldsmobile meccs elkezdődött, az már kiderült, hogy a második hely egyik számára sem elérhető, a danyisok számára még a továbbjutást érő harmadik sem, lévén, hogy az esetleg kialakuló pontegyenlőség esetén döntő egymás elleni eredmény alapján nem előzhették meg a Plural FC-t. Az Oldsmobile-nak viszont volt még halovány esélye, ha nagyarányú győzelmet ér el, a Plural viszont nagy különbségű vereséget szenved a listavezetőtől. Így ezek tudatában meccseltek a csapatok. meglepetés nem született, a kétségtelenül nagyobb játékerőt képviselő "optikusok" a kimeneteltől függetlenül gólratörőbb játékukkal biztosan szerezték meg a három pontot. Időrendben ezek után következett a harmadik helyen álló Plural FC és a fordulóig hibátlan listavezető Build and Job mérkőzése. Szikrázó összecsapásokkal és némi, nem igazán barátkozós szóváltással is tarkított meccsen meglepetésre mindkét kapu előtt a pluralosok akarata érvényesült inkább, a sajátjukat jól őrizték, az ellenfél hálóját pedig négyszer is megrezdítették. A két csapat helyezésén ez nem változtatott, mindkettő a bajnoki címért folytathatja a következő öt forduló során.

A B csoportban az volt a fő kérdés, hogy ki lesz a harmadik továbbjutó, amire még négy csapatnak volt esélye. A HYAB szállt ki először ebből a sorból, miután egy kimondottan jó színvonalú, sok energiát emésztő meccsen többszöri egyenlítés után végül csak kikapott a Bowling Centertől. Majd következett az a mérkőzés, amelyen mindkét csapatnak a saját kezében volt a sorsa. A meccs előtt harmadik Műszolnak a döntetlen is elég volt helyezése megtartásához, a Build Dózernek viszont mindenképp nyernie kellett. A meccs kétharmadában a Műszol akarata és érdeke érvényesült, a játék képe alapján megérdemelten vezettek két góllal. Sőt, a "dózeresek" második találata sem jelentett még racionális veszélyt, viszont az ellenfél játékosait még nagyobb erőbedobásra késztette, aminek eredményeként sikerült is néhány perccel a vége előtt egyenlíteni. Egy fölösleges szabálytalanságot követően viszont megfogyatkozott a Műszol csapata, így az utolsó másodpercekig foggal-körömmel őrizte a döntetlent. A sors azonban nem volt kegyes hozzájuk ezen a napon, gyakorlatilag az összecsapás utolsó eseményeként elvégzett szöglet után saját játékosuk sarkáról védhetetlenül vágódott kapujukba a Build Dózer továbbjutását jelentő találat. Ehhez azért az is kellett, hogy a Castrum-Ex ne okozzon meglepetést a Gyulatel-Törpök ellen. A kezdés után másfél perccel már nyilvánvalóvá is vált, hogy nemigen lesz meglepetés, két törpös támadás két gólt eredményezett, a meccs pedig nagyarányú Gyulatel sikerrel zárult.

A következő vasárnap folytatódó bajnokság lebonyolítási rendje szerint az eddigi valamennyi eredmény nem számít bele a két csoport első három helyezettjéből alkotott újabb hatos csoport a bajnoki címért folyó körmérkőzéses küzdelmeibe, minként a minél jobb helyezésekért zajló, a csoportok 4-6. helyén végzettek alkotta újabb hatos sorrendjét sem befolyásolja.


2019.02.10.

Lezárult az alap csoportkör, az ötödik játéknap eredményei, a tabella állása és a góllövők névsora megtalálhatók a vonatkozó menükben! A "Sorsolás" menüben pedig a folytatás menetrendje. A csoportok 1-3. helyezettjei újabb hatos csoportban körmérkőzésekkel folytatják a bajnoki címért (az eddigi eredményeket nem vesszük figyelembe), a csoportok 4-6. helyezettjei pedig a minél jobb helyezésért játszanak hasonló rendszerben.

2019.02.06.

A negyedik játéknap eredményei után maradt még bőven nyitott kérdés. Az A csoportban egy egészen kiváló és fordulatokban bővelkedő mérkőzésen dőlt el, hogy a Build and Job végez a csoport élén. A meccs közben ez nem volt egyértelmű, lévén a Danyi Optika szívósságának köszönhetően, előbb fordítani is tudott az álláson, majd a győzelemért szintén nagy energiákat mozgósító ellenfél újabb vezetése után egyenlíteni is volt ereje. A mérkőzés végjátékában viszont a Build and Job harcossága bizonyult célravezetőnek. Az "optikusoknak" így maradt az a bizonyos matematikai esély a továbbjutásra. A komoly számolgatást elkerülendő sokat tett továbbjutása érdekében az Épszigker-Romix is, azzal, hogy az addig a tabellán előtte álló Plural FC-t jó játékkal és helyzetkihasználással magabiztosan győzte le. A Plural az utolsó fordulóban a csoportelsővel találkozik, ha pontot szerez, biztosan továbbjut, ha nem, még akkor is igen kedvező helyzetben várhatja a másik két meccs alakulását, lévén azonos pontszám esetén elsősorban az egymás elleni eredmények számítanak, illetve a gólkülönbségükkel sem állnak rosszul. Papíron nem tűnt úgy, hogy az addig egy pontos Oldsmobile és a csoport utolsó helyén szerénykedő Toporgó meccse még hozhat a továbbjutásra esélyt teremtő eredményt. Ezzel együtt az Oldsmobile jó és igen eredményes játékkal nagyarányú győzelmet aratott. Ezzel teremtett némi esélyt a továbbjutásra, ha az alapkör záró mérkőzésén jobbnak bizonyulna a Danyi Optikánál. A csoportról részeredményként elmondható, hogy egy biztos továbbjutó mellett tehát még négy csapatnak van több-kevesebb esélye a végső győzelemig tartó folytatásra.

Hasonló a helyzet a B csoportban is, azzal a kis különbséggel, hogy itt már két biztos továbbjutó van, míg a harmadik kiadó helyre a további négy csapat mindegyikének van még - matematikai - esélye. A mérkőzések folyamán lehetett volna ez másképp is, hiszen például a gyakorlatilag csere nélkül felálló, jóval esélytelenebb Műszol az utolsó percig úgy állt, hogy pontot szerez az addig hibátlan Gyulatel-Törpök ellen. Az ezen a napon több játékosát nélkülöző listavezető játéka korántsem volt olyan gördülékeny, mint eddig, a Műszol pedig harcosan küzdött, olyannyira, hogy még egy óriási ziccerrel a vezetést is átvehette volna. A lehetőség azonban kimaradt, a foci törvényszerűségei viszont előjöttek, egy jól eltalált hatos környéki lövéssel a "törpök"szerezték meg a három pontot. A HYAB-nak és Castrum-Ex-nek is égetően fontos volt a győzelem, ha versenyben akart maradni a továbbjutásért. A küzdelmes mérkőzésen nem tett komoly fölényre egyik csapat sem, ám végül a Castrum-ex-nek jött össze a győztes találat, a többi eredmény alakulása miatt azonban még a HYAB-nak is van halovány esélye. Miként a Bowling Center elleni veresége ellenére a Build Dózer is megtartotta a maga kezében sorsának alakulását, (lévén az utolsó fordulóban a jelenlegi harmadik Műszol-lal játszik). A bowlingosok viszont semmit nem bíztak a véletlenre, gólratörően, jó játékkal biztosították a csoportbeli második helyüket.


2019.02.03.

A negyedik játéknap eredményei, a tabella állása és a góllövők névsora megtalálhatók a vonatkozó menükben!

Egy kis rögtönzött esélylatolgatás, (ami épp ezért biztosan némileg hiányos), hogy legyen mire készülni, csapatoknak, közönségnek egyaránt:

az A csoportban biztosan első helyen végez a Build and Job. A kiadó 2-3. hely még az alábbi variációk szerint alakulhat. Épszigker (jelenleg második): nyer a Toporgó ellen, döntetlent játszik a Toporgóval, kikap a Toporgótól de sem a Danyi Optika, sem az Oldsmobile nem szerez három pontot. Az Oldsmobile ugyan nyer, de egymás elleni eredménnyel marad a továbbjutó helyen. Nem jut tovább, ha kikap, és a Danyi Optika legalább három góllal nyer. A Plural (harmadik) továbbjut, ha nyer vagy döntetlent játszik a Build and Job ellen. Kikap a Build and Jobtól, a Danyi Optika is nyer (az Oldsmobile ellen), de egymás elleni eredménnyel marad harmadik. Viszont nem marad harmadik, ha kikap, és az Oldsmobile minimum két góllal megveri a Danyi Optikát., stb.... :)))

A B csoportban biztosan első helyen végez a Gyulatel-Törpök csapata, és biztos második a Bowling Center. A harmadik helyért még megküzdhet a további négy gárda mindegyike, nagyjából így: harmadik a Műszol, ha nyer a Build Dózer ellen. Akkor is, ha döntetlent játszik, de a Castrum-Ex nem nyer, a HYAB pedig nem nyer minimum 5 góllal. A Build Dózer lesz a harmadik, ha nyer a Műszol ellen, a HYAB ugyanakkor nem nyer, vagy nyer de egy góllal kevesebbel, mint a Build Dózer, a Castrum-Ex pedig nem nyer a Törpök ellen, a Build Dózer viszont minimum három góllal.
A Csatrum-Ex a harmadik, ha megveri a Gyulatel-t, döntetlent játszik, a Műszol kikap a Build Dózertől, de kevesebb, mint két góllal. A HYAB a harmadik, ha nyer, viszont a Castrum-Ex és a Műszol is kikap, de a Build Dózer kisebb arányban nyer, mint a HYAB, stb....:)))

Lehet elmélkedni, számolni...


2019.01.31.

Ahogy fogynak az első csoportkör fordulói, úgy válik némely csapat számára egyre inkább fontossá, hogy a következő két mérőzésén mindenképp megszerezze a lehetséges hat pontot. Matematikailag a tucatnyi csapatból még tizenegynek is esélye van a felső ágon történő folytatást jelentő legalább harmadik hely megszerzésére. Ennek ellenére, a három forduló során leképezhető játékerőt figyelembe véve, azért már körvonalazódik a továbbjutók kiléte.

Az A csoportban újabb győzelmével már biztos továbbjutó a Build and Job gárdája, bár a mindig szívós ellenfélnek bizonyuló Oldsmobile most sem adta könnyen magát, amelynek alkalmi kapusa néha egészen parádés védésekkel tartotta a lelket a csapattársakban. Végül a jobb erőnlét és egy csipet szerencse a csoport listavezetője sikerét hozta. A második helyen álló Plural FC a nem titkoltan a tavaszi szabadtéri idényre való felkészülés szellemében pályára lépő Toporgóval játszott. Az utóbbinak még bőven van ideje a hibák javítására, amire szükségük is lesz, igazán komoly ellenállást ugyanis most sem tudtak kifejteni a lendületes támadásokat vezető és helyzeteit jó arányban értékesítő pluralosok ellen. Az Épszigker - Danyi Optika összecsapás tipikusan az a meccs volt, amelyen a döntetlen eredmény számított mindkét fél részére a legkevésbé célravezetőnek. Ennek tudatában feszült egymásnak a két csapat, az Épszigkernek a megszokottnál kevésbé olajozottan ment a támadásépítés, míg a Danyi a szokásos fegyelmezettséggel tette a dolgát, és két támadást is eredményesen fejezett be. Az idő múltával érezhetően nőtt a feszültség a pályán, de ez nem ment a sportszerűség rovására. Végül a sok plusz energiát mozgósító Épszigker egy akciógóllal és egy jól eltalált távoli lövéssel megmentette az egyik pontot, s mivel ez volt a legkevésbé kívánatos eredmény, most mindkét csapat csak akkor bízhat a továbbjutásban, ha hátralévő két meccsét megnyeri.

A B csoportban az eddig hibátlan Gyulatel-Törpök a szívós Build Dózer csapatával mérkőzött, és főképp kitartásának köszönhetően, ha nem is könnyedén, de hozta a várt eredményt, továbbra is hibátlan a teljesítménye. A Csatrum-Ex az első játékrészben tudott komolyabb ellenállást kifejteni a papíron jobb erőkből álló Bowling Center ellen. A másodikban már nem igen volt reális esélyük a pontszerzésre, a bowlingosok háromgólos sikerükkel a csoport második helyére léptek. Hasonló volt a tétje a HYAB-Műszol mérkőzésnek, mint a másik csoport Épszigker - Danyi összecsapásnak, így ez esetben is igaz, hogy a döntetlen számított a legrosszabb eredménynek, igaz, azzal az apró különbséggel, hogy a Műszol még így is kedvezőbb helyzetből várhatja a következő két meccset. A Műszol vezetése után nagy erőfeszítésekkel a HYAB-nak sikerült megfordítani az eredményt, de a meccsből hátralévő egy-két perc alatt elég volt egy pillanatnyi figyelemkihagyás, és - a meccs egészét tekintve megérdemelten -, egyenlített az ellenfél. A listavezetőt leszámítva a többi csapatnak így maradt az "egyszerű" képlet mindkét hátralévő meccsét meg kell nyernie.


2019. 01. 28.

A harmadik játéknap eredményei, a tabella állása és a góllövők névsora megtalálhatók a vonatkozó menükben!

2019. 01. 24.

A bajnokság második fordulója is gólgazdagnak bizonyult, a mérkőzések többsége élvezetes, jó színvonalú összecsapásokat hozott, akadt egy-két, a papírformának ellentmondó eredmény is. Már a nyitótalálkozó is ilyen volt, a Plural, fiatalokból álló gárdája, a nevében is "önbevalló" Oldsmobile-lal játszott küzdelmes meccset. Az "öregek" végig nagy lelkesedéssel hajtottak, a pluralosok csak egyszer találtak rést a védekezésükön, a gól nélküli második félidő után ez csak a döntetlenhez volt elegendő. A Danyi Optika játékosainak elszántságán látszott, hogy mindenképp javítani akarnak a múlt heti vereség után, míg ellenfelük, a Toporgó azzal a szándékkal lépett pályára, hogy feledtesse az első fordulóban elszenvedett nagyarányú vereségét. Mindkét csapatnak jobban is ment valamelyest a játék, de a végeredmény szempontjából lényeges góltermelésben a danyisok voltak a sikeresebbek. Az A csoport utolsó mérkőzésén rangadóra került sor az Épszigker-Romix és a Build and Job gárdájának közreműködésével. A kisebb vitákat sem nélkülöző összecsapáson a helyzetkihasználásban jó napot kifogó Build and Job meglepetésre legyőzte a papíron talán esélyesebb tavalyi ezüstérmest.

A B csoportban az első fordulót sikerrel vevő Műszol játszott a bemutatkozáskor csalódást keltő Bowling Centerrel. Az első félidőben dinamikusabb is volt a Műszol, mint ellenfele, egy gólos vezetésükkel fordultak a csapatok. A második játékrészben viszont nagyobb sebességre kapcsoltak a bowlingosok, és a szerencsével sem álltak hadilábon, az eredmény megfordítása után pedig az ellenfélnek már nem volt reális esélye a pontszerzésre. Úgy tűnik egyenletes teljesítményre képes a Build Dózer, ha csak az eredményeit vesszük alapul. Bár ez nem igazán vigasztalhatja játékosait, hiszen ismét csak egy pontot szereztek, igaz azt a győzelemért sok energiát mozgósító  Castrum-Ex ellen. A meccs egészét nézve az eredmény igazságosnak mondható. A csoport és a játéknap zárómeccsén az volt a kérdés, hogy a HYAB tapasztalt játékosai képesek-e komoly ellenállást kifejteni a jó erőben lévő Gyulatel-Törpök ellen. Kapusuk egészen kimagasló teljesítményével ez sikerült, a dolgok szépséghibája, hogy csak az első félidőt lezáró sípszóig. A második játékrészben már a bravúrok sorozata sem volt elegendő a sok futással kidolgozott helyzetek elhárítására, a "törpök" ismét magabiztos győzelmet arattak.


2019. 01. 20.

A második játéknap eredményei, a tabella állása és a góllövők névsora megtalálhatók a vonatkozó menükben!

2019. 01. 17.

Egy tucatnyi csapat vágott neki a 26 éve megrendezésre kerülő téli teremlabdarúgó torna küzdelmeinek.
A hagyományos helyszínen, a Széchenyi Gimnázium tornacsarnokában az első forduló eseményeit kivételesen délután kísérhette figyelemmel a szépszámú közönség. A csapatok két hatos csoportba sorsolva körmérkőzéseken döntik el a helyezéseket, az ötödik fordulót követően a csoportok első három helyezettje újabb hatos egységben a végső győzelemért, a 4-6. helyezettek pedig a minél jobb helyezésért folytathatják a sorozatot. Mindösszesen tíz mérkőzésen készülhetnek fel a csapatok a szabadtéri kispályás bajnokság tavaszi folytatására.

Az Épszigker-Romix - Oldsmobile összecsapással kezdődött a forduló, a torna első gólját Szabó Károly az Épszigker játékosa szerezte, a továbbiakban pedig még 38-szor rezdültek meg a hálók, a góltermésre nem lehet panasz. Mint, ahogy az Oldsmobile "öregfiúkból" álló gárdájára sem, hiszen igen lelkesen küzdöttek a nagyobb játékerőt képviselő ellenféllel szemben, igaz, ez is csak a tisztes helytálláshoz volt elegendő. A csoport második találkozóján a tornára néhány év kihagyás után visszatérő Toporgó lépett pályára a Build and Job ellen. Játékosai talán még nem szoktak vissza a teremfoci sajátos körülményeihez, ezúttal nem voltak egy súlycsoportban a helyzetek sokaságát értékesítő ellenféllel. Ugyanúgy kilenc gól született a csoport zárómeccsén is, az izgalmas, fordulatokban gazdag játéknak köszönhetően más elosztásban. A Plural FC - Danyi Optika meccsen két támadószellemű csapat lépett pályára, az első félidő a Plural minimális előnyével zárult. A második játékrészben szép találatokkal növelték is előnyüket, ekkor úgy tűnt eldőlt a három pont sorsa. A danyisok viszont nem adták fel, ismét minimálisra csökkentették hátrányukat, az egyenlítésre viszont már nem jutott idő.

A B csoportban lépett pályára a tavalyi (és az azt megelőző két torna) győztese a Gyulatel-Törpök gárdája az tornaújonc Bowling Center ellen. Kisebb meglepetésre a "légiósokkal" felálló bowlingosok az első félidőben teljesen egyenrangú ellenfélnek bizonyultak, nem is mozdult el a mérleg nyelve egyik oldalra sem. A második játékrészben viszont előtérbe került a jobb erőnlét és a sok kidolgozott helyzet hatékonyabb kihasználása, a regnáló bajnok megnyugtató előnyt harcolt ki és nyert. HYAB névre keresztelkedett a szabadtérről és az előző tornákról 4 cent néven ismerhető, rutinos játékosokból álló gárda. Küzdelmes, sok gólt hozó meccset játszottak a Build Dózer fiataljaival, akik sikerrel tették túl magukat egy vélt vagy valós játékhelyzet számukra kedvezőtlen bírói megítélésén, és kitartásuk gyümölcseként elcsípték az egyik pontot. Nagy csatát hozott a Műszol és a Castrum-Ex első félideje, némileg szerencsés találattal indított a Műszol, amit az ellenfél egyenlítése után még kettővel sikerült megtoldani. A második félidőre a küzdelem volt a jellemző, a kihagyott helyzeteknek köszönhetően azonban az eredmény nem változott.


2019. 01. 14.

Az első játéknap eredményei, a tabella állása és a góllövők névsora megtalálhatók a vonatkozó menükben!

2019. 01. 12.

A csapatok többségének képviselői jelenlétében január 10-én megtartottuk a sorsolást. Ezúttal 12 csapattal kerül megrendezésre a torna az első öt forduló menetrendje megtalálható a "Sorsolás" menüpontban.

A sorsolás eredményeként így alakult a két csoport összetétele:

A csoport

ÉPSZIGKER
-ROMIX
BUILD AND JOB
PLURAL FC
DANYI OPTIKA
TOPORGÓ
OLDSMOBILE


B csoport

GYULATEL-TÖRPÖK
HYAB
MŰSZOL
CASTRUM-EX
BUILD DÓZER
BOWLING CENTER

Az első forduló január 13-án, vasárnap kivételesen délután kerül megrendezésre.

13:30 ÉPSZIGKER-ROMIX - OLDSMOBILE
14:30 GYULATEL-TÖRPÖK - BOWLING CENTER
15:30 BUILD AND JOB - TOPORGÓ
16:30 HYAB - BUILD DÓZER
17:30 PLURAL FC - DANYI OPTIKA
18:30 MŰSZOL - CASTRUM-EX 
SC
 
 
 

 Te vagy a

látogató 2008. 01. 02. óta
2006. 01. 10. és 2008. 01. 02. között 5461 látogató volt.