Sorsolás
Eredmények
Tabella
Góllövők
Csapatok
Szabályok
A fordulókban készült fényképek
 
 
 
 
VERSENYKIÍRÁS, SZABÁLYOK

27. Labdarúgó Terembajnokság

A bajnokság csapatai meghívás alapján vesznek részt a tornán. A rendezvény ZÁRTKÖRŰ, csak a csapatok tagjai és meghívott vendégeik látogathatják!

A bajnokság időtartama:
2020. január 19-tól március 08-ig.


Játéknapok: vasárnaponként, 8 játéknap

Mérkőzések kezdete: 10:00-tól, óránként (kivéve az első fordulót)

A mérkőzések időtartama: 2x25 perc (szünet 5 perc)

Öltözés: csapatonként külön, melegvíz folyamatosan biztosítva

Játékvezető(k): A városi jv. keret meghívott tagjai

Résztvevő csapatok száma: 12 meghívott csapat

A játékosok köre és létszáma:

Az a játékos (felnőtt, vagy utánpótlás korú), aki a 2019-2020-as bajnoki évad őszi szezonjában akár csak egyszer is pályára lépett az ország bármelyik megyei I. osztályában, vagy annál magasabb osztályú bajnokságban, az a tornán nem szerepelhet.

A csapatok maximum 15 játékos nevét tartalmazó nevezési lapjai kifüggesztésre kerülnek a második fordulót követően. A keret bővítésére, cseréjére a második forduló után a torna további részében nincs lehetőség !

A lebonyolítás rendje:

I-V. forduló, a 12 csapat körmérkőzései két hatos csoportban.
VI-VIII. forduló: a csoportok 1-4. helyezettjei "kieséses" rendszerben folytatják. (A mérkőzések vesztesei is további meccseket játszanak a mindenkori jobb (végső) helyezésért.) A csoportok első helyezettjeinek kiemelése mellett, a párosítás sorsolással készül.

A csoportok 5-6. helyezettjei egy négyes csoportban körmérkőzéseket játszanak. (Az első öt forduló eredményei az újabb körbe nem számítanak bele. Kivéve a bajnokság végén holtverseny esetén az összes mérkőzésen elért gólkülönbséget, vagy a több rűgott gólt.) Az 1-4. helyezettek a végső győzelemért, (majd a jobb helyezésekért), a 5-6. helyezettek a 9-12. helyért játszanak a második körben.

Pontozás:

A körmérkőzéseken: győzelem 3 pont, döntetlen 1 pont, vereség 0 pont

A csoportkörben azonos pontszám esetén a helyezések az alábbiak szerint dőlnek el:

1. egymás elleni eredmény;
2. I-V. fordulóban: a csoportkör mérkőzésein elért gólkülönbség
3. több rúgott gól;
4. sorsolás

Kettőnél több csapat holtversenye esetén, ha az egymás elleni eredmények körbeverést illetve döntetleneket jelentenek, akkor a csoportkör végén az addigi mérkőzéseken elért, gólkülönbség, majd a több rúgott gól, végül a sorsolás dönti el a helyezést.

Az első helyért zajló ág kieséses mérkőzésein a rendes játékidőben elért döntetlen esetén egyszer tízperces hosszabbitás következik, amely azonban egyből véget ér, ha valamelyik csapat újabb gólt ér el. Ha a hosszabbítás után is döntetlen az eredmény, három-három bűntetőrúgás következik, majd az első rontásig folytatódik azonos eredmény esetén. (A heteseket rúgók köre elsődlegesen a mérkőzés befejezéskor pályán lévő hat játékos közül kerül ki.)

Díjazás:
1-4. helyezett: oklevél
1-2. helyezett: egy-egy labda
1-3. helyezett kupa - vésett felirattal
legjobb kapus, gólkirály, legjobb mezőnyjátékos - külön ajándék

A bajnokság mérkőzésein a Városi Bajnokság szabadtéri kispályás szabályai érvényesek!

Óvás: vitás esetben az adott mérkőzést követő nap 12 óráig, rövid tárgyszerű írott indoklással. Elbírálás a következő fordulót megelőző péntekig, írásos értesítéssel. A döntést a szervező, segítője és az adott mérkőzésen nem érdekelt játékvezető hozza meg.

 
 
 
 
as
 
SC